img
Home / Reviews / Xbox One S Beoordeling

Xbox One S Beoordeling

/
/
1388 Views

De Xbox One S is het ultieme apparaat dat Microsoft eigenlijk 3 jaar geleden had willen uitbrengen toen de Xbox One voor het eerst op de markt kwam. Dunner, meer gestroomlijnd en goedkoper dan zijn voorganger, maar vooral ok een stuk krachtiger. De “S” is een echte vooruitgang. Hier willen we je een Xbox One S beoordeling geven mocht je er nog over twijfelen.

Xbox One S beoordeling

Wat zijn de pluspunten van de Xbox One S?

  1. Veel minder groot en log
  2. 4K & HDR streamen
  3. HDR gamen
  4. Het Xbox platform is zich aan het verbeteren

Wat zijn de minpunten?

  1. Adapter benodigd voor de Kinect camera
  2. Niet volledig 4K gamen (gebeurt middels upscalen)

Sinds de One uit is gekomen is het gamen in 4K resolutie ondertussen een want geworden van menig gamer. Waar bij het uitkomen van de eerste One dit nog in de kinderschoenen stond en alleen de top van de top gamers hier aan dachten, wordt het ondertussen een must. En de Xbox One S is hierop het antwoord, zonder de oude garde tegen de borst te stoten.

Dit doen ze door het format hetzelfde te houden. Dezelfde games kun je blijven spelen, en ook de games die uit gaan komen blijven natuurlijk beschikbaar voor ook de eerste Xbox One. De “S” biedt daarbij als extra het upscalen naar 4K gamen aan. En aangezien 4K aanwezig is kun je ook Ultra HD Blu-rays met gemak afspelen, mocht je deze hebben. Het nadeel is wel dat je nu een tweedeling krijgt in gebruikers van de Microsoft consoles. Je speelt dezelfde games, maar sommige ervaren deze in 4K en andere in gewoon HD. Daarnaast is de performance ook echt wel beter op de nieuwe “S”. Waar de een laaiend enthousiast zou kunnen zijn over een nieuwe game, zou een ander over diezelfde game een hele andere ervaring kunnen hebben, omdat bijvoorbeeld de kleuren in de graphics veel minder mooi uitkomen of omdat de game niet lekker vloeiend speelt. Voor welke versie zullen developers straks games gaan designen?

Ok, het upscalen is niet zo goed als volledig 4K resolutie, maar het is al een stuk beter dan de graphics zonder het upscalen. En het biedt je de mogelijkheid om wel alle inmiddels uitgebrachte games te kunnen blijven spelen, én een platform die behouden kan blijven en waar meer gamers op zitten dan op een heel nieuw concept. En de HDR is wel echt een super toevoeging, waardoor het contrast tussen donker en licht veel beter wortdt ingezet, en met name voor donkere shooters of horrorgames super goed van pas komt.

beoordeling Xbox one s in je huis

De nieuwe console is wit, wat in de huidige markt en interieur mode perfect past in menig huis. Ook de voorkant is onder handen genomen. Hij ziet er mooier uit, maar voelt vooral ook wat robuuster, stabieler en alsof hij beter tegen een stootje kan (mocht dit onverhoopt ooit nodig zijn, hopelijk niet). De achterkant is ook wat aangepast met nu een HDMI2.0a poort om de prachtige 4K over te kunnen brengen naar het beeldscherm van jouw keuze. Het kleinere design heeft er wel voor gezorgd dat er niet een standaard Kinect aansluiting meer is, maar je een adapter nodig zult hebben. Maar de meeste gamers die veel geven om 4K zullen wellicht niet zo nodig de Kinect willen gebruiken.

Wat algemener over de Xbox One, niet specifiek de “S”, is dat het platform van Microsoft wel echt volwassen begint te worden. Met elke week nieuwe toevoegingen in entertainment, maar ook met vele Xbox exclusive game titels. Ook is het navigatie menu nog gebruiksvriendelijker dan het ooit is geweest.

Microsoft geeft zelf aan dat de hardware binnen in de console niet echt verschilt van de eerdere versie en dezelfde performance zou bieden. Wellicht dat ze dit zeggen om diegenen die 2 jaar geleden al een duurdere versie hebben gekocht niet teveel af te schrikken, je hebt immers niet zo lang geleden veel geld neergeteld voor een console die dan nu wel erg veel upgrades zou hebben in een korte tijd. De Xbox 360 upgrades waren toen die uitkwam ook vooral cosmetisch met bij de eerste nieuwe versie toen HDMI uitgang als extra, maar niet een hele ommezwaai naar de binnenste werken van de console. Dat zou dan nu voor het eerst wel het geval zijn, en dat in zo’n korte tijd na de eerste uitgave. Maar developers geven een ander signaal.

“The Xbox One S will be able to leverage the additional power to reduce the frequency of the frame rate or resolution penalties.”

  • – Rod Ferguson, Gears of War

 

Ik vond het leuk deze Xbox One S beoordeling te maken, hopelijk heb ik je hiermee een stap verder kunnen helpen in de richting van wel of juist geen aanschaf van deze console.

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
19 × 30 =


It is main inner container footer text