img
Home / Accessoires / Xbox One S afstandsbediening

Xbox One S afstandsbediening

/
/
1846 Views

Een van de meest populaire accessoires, buiten dan headsets om, zijn wel de afstandsbedieningen die je voor de One S kunt krijgen. Het entertainment systeem kan namelijk niet alleen zichzelf aansturen, maar ook nog eens door middel van een infra-rood blaster andere apparaten inregelen.

Zo kun je met een druk op de knop van gamen gelijk switchen naar het kijken van je favoriete Netflix serie. Allemaal mogelijk als entertainment hub in jouw huis.

Bedien je apparaten op afstand met de remote

De Xbox One S afstandsbediening, of ook wel media remote genoemd vanwege de mogelijkheid al je media te besturen van een lekkere afstand, bijvoorbeeld lui op de bank, is een mooi design apparaatje op zichzelf. De ergonomische vorm ligt lekker in de hand en staat ook nog eens mooi op de hoek van je bank, een echte eye catcher.

Het is gewoon erg handig er eentje te hebben aangezien je op de console waarschijnlijk veel meer zult gaan doen dan alleen maar gamen. Wanneer je de spelcomputer aansluit op je TV heb je naast het spelen van games ook gelijk de beschikking over vele apps, waaronder programma’s waar je ook video kunt kijken. Apps bijvoorbeeld als Netflix wat steeds populairder wordt. Maar ook Youtube waar iedereen wel eens iets bekijkt of de nieuwe up-and-comer Pathé Thuis voor als je eens een recente film wilt huren.

Allemaal erg handig om direct vanaf je console te kijken, zo hoef je namelijk geen apart apparaat hier meer voor aan te schaffen. De Chrome Cast kan de deur uit!

Lastig met de controller zelf

Het enige vervelende is dat het lastig is om precies alle handelingen uit te voeren met de bijgeleverde controller zelf. Het zoeken met de sticks, precies een stukje verder in de video scrollen omdat je iets al had gezien, of een stukje terug scrollen omdat je vriendin naar het toilet moest maar er toch nét iets spannends gebeurde (herken je het?). De controller is er gewoonweg niet voor gemaakt.

Daarom heeft Microsoft ook een dedicated remote uitgebracht. Een media controller voor alle taken waar je een Xbox One S afstandsbediening voor nodig zou kunnen hebben. Bestuur al je media voortaan net zoals je met je

 1. TV-box
 2. DVD/ Bluray speler
 3. Apple TV

Én wist je al dat de One S een dedicated UHD Bluray speler ingebouwd heeft zitten? De goedkoopste én een van de betere in de markt. Zo kun jij genieten van de beste beeldkwaliteit imaginable, zonder in te leveren op gemak.

Wat zijn de features van de Microsoft afstandsbediening?

De remote heeft een aantal belangrijke features die hem onderscheiden van andere afstandsbedieningen in de markt. Zo heeft hij:

 1. Sleek Design
 2. Backlight bij buttons
 3. Guide button voor favorieten
 4. Gemakkelijke bediening
 5. Simpel te programmeren
 6. Werkt met twee AAA batterijen (bijgeleverd)
 7. Siliconen behuizing en buttons
 8. Werkt met infra-rood
 9. Werkt tot 10 meter

 

Hier is de officiële Microsoft afstandsbediening:

Hoe kan ik hem instellen?

Gelukkig heeft Microsoft hem zo gemaakt dat je hem simpel kun inregelen. Zo kun je met een paar basis stappen al je TV volume harder en zachter zetten, en natuurlijk je media op je console bedienen. De remote is speciaal ontwikkeld voor alle functies bij Bluray en streaming multimedia diensten.

De batterijen in de afstandsbedieningDoe eerst de batterijen in de unit. Het proces is nog eenvoudiger dan bij de controllers. Hij is namelijk voorzien van een infra-rood straal. Hierdoor hoef je niet eens via bluetooth te pairen zoals je dat bij de controller wel moet. Je kunt hem dus gelijk al op je spelcomputer richten om de functies te bedienen.

De functies van de Xbox One en de streaming diensten die erop beschikbaar zijn kun je gelijk in gebruik nemen, hier is geen aanvullende installatie voor nodig. Om het maximale uit je remote te halen nemen we hier nog een paar stappen met je door.

Je TV bedienen met je Xbox One afstandsbediening

Je Xbox One S afstandsbediening richtenOmdat het product werkt met de Xbox infra-rood om alles te bedienen heb je voor de andere apparaten nog een manier nodig om dat signaal over te brengen.

De TV bedienen gaat met het infra-rood signaal van de Xbox One doorzetten naar de TV. Als je al een Kinect camera hebt dan kan deze het signaal eenvoudig overbrengen naar de TV. Hierdoor kun je de televisie aan- en uitzetten én het volume van de televisie regelen. Mocht je deze niet hebben dan kun je IR-kabels te gebruiken.

De TV kanalen kun je kijken door middel van de digitale ontvanger van uw provider. Deze moet wel een HDMI uitgang hebben (maar dit hebben ze tegenwoordig allemaal). En voor de programmering die op de zenders vertoond worden heb je een verbinding met Xbox Live nodig (internetverbinding). Deze moet namelijk online worden opgehaald door de console.

Ga naar OneGuide en kies hier voor Live-TV instellen, doorloop hier de vragen die worden gesteld. Je kunt kiezen tussen Tv-ontvanger instellen of Tv-tuner via USB instellen. Waarschijnlijk zul je kiezen voor TV-ontvanger instellen, dit is de aansluiting met de box van je provider via USB.

In het volgende scherm zie je dat hij zoekt naar een werkende HDMI verbinding. Als je je box hebt aangesloten zal hij hem na enige tijd vinden en kun je verder klikken. Als alles naar behoren werkt kun je nu de OneGuide in gaan stellen. Hier kun je de lijst met kanalen inregelen (internetverbinding is vereist voor deze stap).

Door middel van je postcode kan de console op zoek gaan naar alle mogelijke providers in je buurt. Kies degene waar je nu je TV-abonnement hebt lopen. Nu zal je console gaan leren hoe hij moet communiceren met je set-topbox. Meestal zal hij het merk en model van de box kennen en kun je zo doorklikken, anders kun je de te volgen stappen nemen om hem handmatig in te stellen.

Met Cortana ingeschakeld wordt het nog leuker om je apparaten te laten bedienen met je spelcomputer. Zo kun je namelijk zeggen “Het, Cortana. Xbox On”. In de instellingen kun je kiezen of je daarmee ook gelijk je TV inschakelt. Bij het instellen van je TV zal de Xbox One S een aantal signalen naar je TV sturen om zo te kijken welk merk en model het is en hoe hij hem aan kan zetten, en het volume kan regelen.

Wanneer dit klaar is zal de console ook de mogelijkheid hebben je TV in te schakelen, bijvoorbeeld ook met de Cortana voice commands. Je kunt elk apparaat in je home-entertainment centre op deze manier instellen voor optimaal gemak.

Het advies is om niet verder dan 9 meter van je console af te staan voor het beste en meest betrouwbare resultaat. Verder is het punt waarop je hem moet richten op de console zelf, niet op de Kinect als je die eventueel hebt. Je kunt dus niet je Xbox wegwerken in een kastje en alleen de Kinect Camera zichtbaar hebben, dan kun je het signaal niet doorsturen. De Kinect is alleen om IR-signalen richting je andere apparaten te sturen.

De buttons op de remote

De remote heeft een aantal basis buttons op de behuizing voor het besturen van de meest gebruikelijke taken bij het kijken van video’s en andere multimedia.

De buttons op de Microsoft remote

 1. De aan-/uit-/home button voor het navigeren naar het menu of bij langer dan 3 seconden inhouden het aan- en uitzetten van de console
 2. De view button voor verschillende in-app functies
 3. De menu button voor het oproepen van de instellingen in games of apps
 4. De selectie button in het midden van de d-pad voor het selecteren van je on-screen keuze
 5. De d-pad met navigatie pijltjes
 6. De back button om terug te keren naar een vorig scherm
 7. De OneGuide button voor je TV-guide met lijst van programma’s
 8. Volume button voor………volume
 9. De Channel button voor het volgende of vorige kanaal
 10. Mute om het geluid even helemaal uit te zetten
 11. De play, pauze, fastforward en backward en stop buttons voor het bedienen van je video apps en BluRay content.

Let op! Je kunt de media-remote van de Xbox 360 niet op de One gebruiken. Andersom ook deze niet op de 360 console, maar dat zul je waarschijnlijk minder snel gaan proberen als je al een nieuwe One console hebt.

Meer uitleg nodig? Kijk ook bij de Xbox support.

Er zijn ook nog meer afstandsbedieningen verkrijgbaar van andere merken:

 

Nyko Xbox One media afstandsbediening

Bovenstaande remotes kun je stuk voor stuk gebruiken om je console mee te bedienen. Een hele goede is nog wel gewoon die van Microsoft zelf, daar mee kun je niet verkeerd zitten.

Nyko Xbox One afstandsbedieningWel is nog een goede keuze om te vermelden de Nyko Xbox One Media afstandsbediening. Hij kan alle functies als die van Microsoft ook kan, maar de Nyko is vormgegeven in een wat robuustere omhulzing. Mocht je dus toch voor een alternatief willen kiezen dan raad ik deze zeker aan. Verder is hij gemakkelijk te programmeren middels je spelcomputer zijn menu’s om ook je andere apparaten aan te sturen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
4 + 26 =


It is main inner container footer text