img
Home / Over de Xbox One S / Xbox One S Aansluitingen

Xbox One S Aansluitingen

/
/
2696 Views

In andere stukken hebben we al even uitgeweid over de vele specificaties van de nieuwe console, maar er komen ook nog veel vragen specifiek over de Xbox One S aansluitingen. Vandaar dat we er toch even apart aandacht aan wilden besteden. Hier wat meer informatie over de mogelijkheden die deze spelcomputer je biedt.

Aansluitingen aan de achterkant van de Xbox One S

Aan de achterkant zitten de volgende Xbox One S aansluitingen. Een HDMI2.0 uitgang voor 4K game upscalen en UHD BluRay Videos. Ook zit er een HDMI ingang gesitueerd. Daarnaast zitten er twee USB poorten voor randapparatuur. Zo kun je via de achterkant bijvoorbeeld gemakkelijk een externe HDD aansluiten. Verder voor audio nog een optische audio uitgang. Een IR uitgang en tot slot een Ethernet aansluiting voor bekabeld internet.

Met de HDMI ingang kun je bijvoorbeeld ook een tablet aansluiten om het beeld output van je scherm op je tv te streamen.

Xbox One S Aansluitingen aan de achterkant

Aan de achterkant zit niet langer een dedicated Kinect aansluiting. Die is volledig uitgefaseerd vanuit kosten en plaats perspectief. De Console moest toch wat kleiner gemaakt worden om bij de huidige trend te blijven aansluiten en dan is er gewoon wat minder plek aan de binnen- en buitenkant voor alle connecties.  Je kunt de Kinect wel nog steeds gebruiken mocht je deze wel willen aanschaffen, maar dan middels een hulpstuk om deze op de USB poort aan te kunnen sluiten.

Aan de voorzijde

Xbox One S aansluitingen aan de voorzijde

Aan de voorzijde van de Xbox One S heb je ook nog een aantal ports. De USB port die bij de originele nog aan de zijkant zat (en wat wel erg onhandig was, zeker als je hem in een kast had weggewerkt. Zie dan nog maar eens snel je controller aan te sluiten om hem op te laden bijvoorbeeld) is nu naar voren gehaald en zit links onder verstopt. Ook is hij geupgrade naar een USB3.0 poort voor de snelste gegevensoverdracht en toepassingen. Daarnaast heb je aan de voorkant de uitwerpknop die ze ook hebben verbeterd. In plaats van een touch knop is het nu echt een klikbare button, waardoor je niet meer per ongeluk de console steeds aanzet wanneer je aan het afstoffen bent (vond ik persoonlijk steeds wel heel erg irritant). Verder heb je nog de aan/ uit knop in de vorm van een lichtgevend Xbox logo.

Verder heb je aan de voorkant, ook netjes onderaan weggewerkt, nog de pairing button. Deze is ook toegankelijk gemaakt om eenvoudig te kunnen koppelen met al je accessoires, zoals met je controllers. Even de pairing knop indrukken en hetzelfde bij je accessoire en de Xbox koppelt hem zodat je hem daarna kunt gebruiken met je systeem.

Of je het een aansluiting wilt noemen weet ik niet, maar wel nog goed om even hier te benoemen, is de IR, ofwel infra-rood, laser aan de voorzijde. Met deze laser kun je de Xbox One S ook andere apparaten laten aansturen. Je kunt hiermee alle apparaten aansturen die met een afstandsbediening werken. Deze werkt namelijk ook met een infra-rood signaal. Zo kun je gemakkelijk alle devices die in je kamer met tv kijken en gamen te maken hebben in één synchroniseren voor de juiste input, audio volume of instellingen en aan- of uitzetten.

Zijkant van de Xbox One S met de eject knop

Tot slot heb je nog een eject knop aan de zijkant van de One S, bij het rooster. Mocht onverhoopt een disc vast blijven zitten en je krijgt hem er niet uitgeworpen met de dedicated eject knop, dan kun je hem ook nog manueel uitwerpen middels deze knop aan de zijkant.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
9 + 10 =


It is main inner container footer text