img
Home / Accessoires / Xbox One S accu

Xbox One S accu

/
/
1870 Views

De geruchten deden al even de ronde, zou de nieuwe Xbox One S Accu gestuurde controllers leveren? Er zijn gamers die dat aan de Playstation controller zo handig vonden, wat een geweldige speeltijd kun je halen uit die ingebouwde accu’s. Maar daar denk je dan misschien weer: jammer dat hij zo klein en onhandig is vergeleken met die van de One S.

Gamers die het beste van beide werelden willen dachten nu misschien eindelijk ook hetzelfde te treffen bij Microsoft. Maar nee, de Xbox One S blijft bij de batterijen, hét grote onderscheid in de PS4 en Xbox controllers.

PS4 Pro met vs Xbox One S controller zonder accu

Veel spelers vinden het ook fijn zonder accu

Veel spelers vinden het juist wél fijn. Zo zit je namelijk nooit vast aan de ingebouwde batterij van de PS controller, maar kun je zelf kiezen of je batterijen wilt gebruiken voor gemak en verwisselbaarheid.

Wie heeft er niet een keer midden in een spannend vuurgevecht gezeten, alleen om op het meest cruciale moment de melding te krijgen dat de accu bijna leeg is. Snel een kabel zoeken en in de Playstation stoppen, muerte, dood! Te laat, en alles is verloren en voor niets geweest!

Gamen met draad in plaats van accu

Daarnaast speelt het met zo’n kabel van je controller naar de console ook gewoon niet lekker. Je moet ineens dicht op je scherm gaan zitten en je mist de bewegingsvrijheid die je eerder wel lekker had, toen je nog batterij juice had om te gamen.

 

Je hebt niet meer lekker het overzicht op het spel wat je hebt als je de juiste afstand neemt tot het scherm en je komt niet lekker meer in je spel.

Een ander nadeel bij de PS4 Pro controller is het feit dat oplaadbare batterijen, ook die in de controller zelf, op een gegeven moment hun power verliezen. Na ongeveer een jaar van dagelijks opladen (het lijkt vaak, dagelijks, maar ga voor jezelf eens na hoe vaak jij je controller oplaadt) zet het energieverlies al in en dat neemt alleen maar toe naarmate de maanden verstrijken. Bij de PS controller zul je dan de hele controller moeten vervangen. Bij de One S hoeft dat niet.

Met AA batterijen in de controller geven de gamer zo’n 40uur speeltijd. Een beetje afhankelijk van het soort batterijen. Oplaadbare batterijen worden ook minder naarmate de tijd vordert, net als de ingebouwde accu bij een Playstation controller, maar geven je ongeveer 25-30uur speeltijd.

Bij de Xbox One S controllers heb je in ieder geval de keuze. Je kunt kiezen om lekker de batterijen te gebruiken. Gebruik dan oplaadbare batterijen want anders moet je wel erg vaak nieuwe kopen. Of je neemt van die goedkope Albert Heijn merk batterijen, dat kost niet zoveel en je kunt er toch een tijdje mee gamen.

Dan zijn er nog losse accu’s die je kunt aanschaffen. Deze opties maken de joystick van Microsoft een erg breed inzetbare optie. Als je oplaadbare op zijn heb je altijd nog wel ergens wat batterijen liggen en kun je toch verder spelen. Microsoft gaat dus echt voor de brede inzetbaarheid en hebben een bewuste keuze gemaakt voor hun AA batterij ingegeven energie bron.

Losse Xbox One S accu’s en opladen

Wanneer je kiest voor een setje van losse accu’s heb je ook nog wat verschillende opties en kun je zo de controller opladen. Zo kun je namelijk óók gemakkelijk deze batterijen omwisselen voor een andere, ook als je voor de oplaadbare variant gaat. Iets wat je bij Sony’s controller nooit kunt doen.

Is die op? Dan moet je hem wel aan de kabel gaan leggen, en heb je weer niet zo’n lange USB kabel (niet standaard bijgeleverd namelijk), dan zit je super close op je beeldscherm en game je helemaal niet lekker.

Xbox one s accu kopen

Xbox One S Accu opties

Je hebt verschillende opties, met name in de wijze van opladen. Zo kun je er eentje kopen met een kabel erbij, of je gaat voor een volwaardige set waarbij je je controllers met accu en al kunt opladen in hun houder.

Daarom heeft Microsoft de wijze beslissing genomen om jouw in control te laten over jóuw controller. Met slechts een kleine investering kun je jouw besturing upgraden en één of meerdere accu’s kopen en zo het uren en uren gamen non-stop door laten gaan.

De meeste setjes leveren al meerdere batterijen in één die vrij op te laden zijn, dus of je nu twee of slechts één controller hebt, voor die nachtelijke game-uurtjes heb je dan altijd een reserve. De meeste gaan ook zo’n 25-28 uur mee, straight out of the box dus dat geeft je voldoende speeltijd.

Ook deze zullen na een jaar van vol gebruiken langzaam aan wat minder energie geven, maar hier kun je gewoon een nieuw setje kopen, bij de Playstation gelijk een hele nieuwe controller.

Onze partner bol.com heeft hier goede alternatieven voor je als je op zoek bent naar een stabiele en vervangbare energie levering. De Xbox One S controller opladen kan misschien gemakkelijker dan je denkt. Neem eens een kijkje bij deze batterijen:

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 + 8 =


It is main inner container footer text