img
Home / Over de Xbox One S / Xbox One S Specs

Xbox One S Specs

/
/
1537 Views

In het kort heeft de Xbox One S heel veel features die veel gamers zullen waarderen. Hier een opsomming van de belangrijkste Xbox One S Specs:

De Specs

Aan de achterkant van de Xbox One S

 1. HDMI2.0 uitgang
 2. HDMI ingang
 3. 2x USB poort
 4. IR uitgang
 5. Optische audio uitgang
 6. Ethernet aansluiting (mocht je niet draadloos willen)

Xbox One S Specs achterkant

4K output zou ook door de oude HDMI1.4 kunnen, maar alleen met 30hz en dat is te weinig voor vloeiende beelden. Wanneer je beeld zou bekijken op die manier zou het heel schokkerig zijn en onevenwichtig en je zelfs hoofdpijn kunnen geven bij langdurig gebruik. Vandaar dat er gekozen is voor een upgrade naar de HDMI2.0 met 60hz ondersteuning.

De Kinect poort is geschrapt uit kosten en esthetisch oogpunt. Lees ook meer over de Xbox One S afmetingen. Voor veel geen gemis, maar wel iets om rekening mee te houden. Je kunt hem altijd nog aansluiten met een adapter dus no worries voor al jullie Kinect fans.

Specs aan de voorkant van de Xbox One S

 1. IR Laser
 2. UHD BluRay

Xbox One S UHD BluRay

De IR, ofwel infra-rood, laser aan de voorkant helpt de console om echt het hart van je multimedia opstelling te worden. Daarmee kan hij namelijk andere apparaten aansturen vanuit zijn dashboard. Met de laser kan hij de acties van bijvoorbeeld de TV en de stereo uitvoeren net als dat een afstandsbediening dat kan. De UHD Bluray speler is eigenlijk een vn de goedkopere op de markt en dan heb je er ook nog een console bij šŸ™‚

De Xbox One S Specs aan de binnenkant (onder de motorkap)

 1. Keuze uit 1TB of 2TB harde schijf en later ook 500GB
 2. Eight-Core AMD Custom CPU
 3. 1.75GHZ clockspeed
 4. Radeon GPU met 1.23 Terraflops peak shader throughput
 5. 8GB DDR3 RAM
 6. HDR output
 7. 4K upscaling

Xbox One S onder de motorkap

De chips zijn hetzelfde als bij de eerste uitgave van de console, maar de GPU frequentie is opgevoerd van 853MHz naar 914MHz. Dit gaat je een kleine performance boost geven bij het gamen en navigeren door de menu’s ten opzichte van zijn vorige broertje. Microsoft geeft wel aan dat het eigenlijk vooral bedoelt is om het extra benodigde vermogen voor het afspelen van HDR games aan te kunnen.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 × 24 =


It is main inner container footer text