img
Home / Over de Xbox One S / Xbox One S afmetingen

Xbox One S afmetingen

/
/
2986 Views

De Xbox One S is echt een stuk kleiner dan zijn voorganger, en dat zie je gelijk aan de manier waarop hij staat. Niet alleen minder breed en lang, hij is ook nog een stuk minder hoog. Zo past hij gemakkelijk in elk TV meubel of staat hij minder in de weg op je tafel of bovenop je meubel. Vergeleken met de eerdere versie is hij wel 40% minder groot.

Wat zijn de Xbox One S afmetingen?

De nieuwe console is 16.9 bij 11.5 bij 4.5 inches groot volgens de Microsoft uitgevers. Dat is vertaald naar centimeters 30 bij 24 bij 6 cm. Aanzienlijk kleiner dan de 33,3 bij 27,4 bij 7 cm van zijn voorganger. Hier de verschillende versies die er van de Xbox zijn geweest naast elkaar om een goed beeld te kunnen krijgen:

Xbox One S afmetingen aanzienlijk kleiner

Ook is nu de voedinsvoorziening een stuk kleiner geworden. Waar de Xbox 360 en de eerste One nog een best wel groot voedingsblok hadden die je ook nog eens in je kast kwijt moest kunnen, heeft de nieuwe S het ook nog eens binnenin zijn kleine formaat verwerkt. Nu alleen nog een voedingskabel dus, en niet meer zo’n mega blok naast je console.

Ook vergeleken met de nieuwe console van Sony Entertainment, de PS4 Pro is hij een stuk kleiner en wat gemakkelijker weg te werken in je TV kastje. De Pro heeft namelijk wel meer ruimte dan dat nodig om te kunnen luchten met zijn 33 bij 30cm en in een TV meubel zou bij die console niet verstandig zijn. De S kan dat zonder problemen. Ook is hij kleiner dan de originele PS4 die 30,5 bij 27,5cm was. Dat was toen toch wel een van de punten waardoor veel mensen kozen voor een Sony Console in plaats van de eerste next gen van Microsoft.

Hier zijn de verschillende consoles bij elkaar:

Xbox One S afmetingen vergeleken met PS4

Zeker de stijl zal een factor zijn in je interieur en de Xbox One S afmetingen zullen je de mogelijkheid geven hem trots te presenteren in je woonkamer, hij ziet er qua look en design erg netjes uit. Maar tegelijk heb je ook de mogelijkheid om hem weg te werken mocht je dit liever willen, zonder je druk te maken dat hij niet zal passen ├│f niet genoeg ventilatie zal krijgen.

Hier nog wat inspiratie foto’s van hoe hij in je interieur zou kunnen staan, je kunt hem bijvoorbeeld onder je TV zetten, of bij sommige bundels krijg je ook de stand meegeleverd om hem staand neer te kunnen zetten, of je werkt hem gemakkelijk weg:

Xbox One S op je tv meubel

Xbox One S met stand afmetingen naast je tv

Xbox One S in kastje weggewerkt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 × 22 =


It is main inner container footer text